و اينكه فرق ما و شما اينه كه چون خداوند مارو آزاد آفريده خدامونو خودمون انتخاب ميكنيم...و و چون بهش مومن هستيم بهشت و جهنممون هم اون تعيين ميكنه...نه شمائي كه با قوانين خدا بر روي زمين هم بازي ميكنيد...اگه خدا به حرف شما بود كه همه دوزخي ميشدند..پس كو وعده بهشت...!!!؟؟ ميدوني چرا چون :
گر حكم كنند كه مست گيرند
در شهر هر آنكه هست گيرند
اگر مسلماني به اينصورت باشه كه يك بنده اي مثل من كه از جنس خودمه !!!! از طرف خودش و با اطمينان جلو صف وايسته و بگه تو بهشت ميري يا تو جهنم ...يا تو شهيدي اين يگي مرده ساده..!!! و خدا هم فقط چون اين جناب يا حضرات گفتند ...بر و بر ..نگاهش كنه و بگه چون شوما گفتيد باشه...ترجيح ميدم هم دين و هم مرام و هم مسلك چنين آدم و خداي اونها نباشم......
من لم یحسن ظنه استوحش من كل احد:
" كسى كه گمان بد داشته باشد از همه كس مىترسد و وحشت دارد"! «" غرر الحكم" صفحه 697». به تعبیر دیگه: چیزى كه زندگى انسان رو از حیوانات جدا مى كنه، و به اون رونق و حركت و تكامل مى بخشه، روح تعاون و همكارى دسته جمعى است، و این در صورتى امكان پذیره كه اعتماد و خوشبینى بر مردم حاكم باشد، در حالى كه سوء ظن پایه هاى این اعتماد رو در هم مى كوبه!!!!، پیوندهاى تعاون يا همكاري رو از بین مى بره و روح اجتماعى رو تضعیف مى كنه. اي آقايي كه خود رو مسلمون ميخواني (ولي يك نامسلمون تموم عياري ..البته با توجه به اين قرائن و شواهدي كه همه ميبينند..) نه تنها سوء ظن كه مساله تجسس و غیبت نیز چنین است . خلاصه اينكه به اين جماعت بايد به سبك و سياق ادبيات خودشون گفت..مطلبي دارم ز دانشمند مجلس باز پرس
توبه فرمايان چرا خود توبه كمتر ميكنند
" اى كسانى كه ایمان آوردهاید! از بسیارى از گمانها بپرهیزید، چرا كه بعضى از گمانها گناه است"! (یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ).
با درود به شما دوست عزیز
بسیار زیبا و جالب بود دوست عزیز
زنده باد ایران و ایرانی با هر زبان وقومی که تاریخ و تمدن این سرزمین را ساخته اند
مانا باشید
شرمنده اگر غلط املایی داره چون با گوشی پیام میگزارم
با سپاس مجدد
درود و سلام بیکران به عزیزترین مادر گوهردشت بانو یلدا
بله تمامی دختران زیبا و دوست داشتنی این سرزمین میوه دل مادران مهربان و دوست داشتنی چون شما هستند و همه ما برای شماه و تمامی مادران سرزمینمان آرزوی سلامتی و تن درستی داریم
برایتان سلامتی و عمر با برکت آرزو دارم و در این فرخنده دست شما مادر مهربان را میبوسم برقرار و پاینده باشید
شه لایی :
خان امیري :
چه پی :
چه پی همانطور که اسمش پیداست به معناي چپ میباشد ملودي این آهنگ با وزن دو تایی اجرا شده و در بیشتر مناطق کردنشین از جمله کرمانشاه، کردستان، سنجابی، بسیار از آن استقبال میشود . فلسفه این رقص قوت بخشیدن به قسمت چپ بدن میباشد چرا که معمولا قسمت چپ بدن در انجام امور روزمره نقش کمتري داشته و به مرور زمان تنبل میشود و براي استفاده متعادل از تمامیت جسمانی همواره باید بکارگیري اعضاء سمت چپ بدن آنها را تقویت کرد .به همین منظور در رقص چه پی قسمت چپ بدن تحرك بیشتري یافته و از خمودگی خارج میگردد، در منطقه کرمانشاه بیشتر زنها از این رقص استقبال میکنند .
زه نگی یا زندي :
.
در این رقص رقص ندگان یکقدم به جلو گذاشته و سپس یک قدم به عقب میروند و این حالت تا پایان ادامه مییابد در این رقص ضرورت احتیاط، دوراندیشی و تجزیه و تحلیل عملکرد از جانب انسان به تصویر کشیده میشود، در واقع در این رقص سنجیده گام برداشتن تبلیغ میگردد .
موسیقی کردي از دیرباز داراي ویژگی، غنا، ریشه و اصالت بوده است و به صورت سینه به سینه نقل شده است.
"چمري "
نیز از آوازهاي موسیقی کردي است که به پاس تجلیل از وجود با ارزش از دست رفته اي اجرا میشود .این آواز به معناي شیون، عزا و نهال قامت خم شده است، چمري همانند نوحه خوانی در فارسی است و در مناطق مختلف ایلام، لرستان و کرمانشاه طرفداران زیادي دارد .
"لاووك" یا لاوژه از دیگر آوازهاي کردي میباشد که از ترانه هاي کلاسیک کردي سرچشمه گرفته است و در میان کردهاي خراسان به مقامهاي ( لو و هی له لو شوان) خوانده میشود .این مقام مخصوص زنان است و وجه تمایز" لاووك" با "حیران" در نوع زبان شعري به کار رفته در آن میباشد .لاووك به طور کلی به گویش زبان کردي سورانی اجرا میشود .این آواز در تمام مناطقی که به زبان کردي کرمانجی صحبت میکنند وجود دارد .
"گورانی" باشکوهترین و بزرگترین شیوه موسیقی کردي میباشد، این آواز عظیم ترین دسته نغمات در موسیقی کردي را دارد و کهن ترین بخش ادبیات موسیقی کردي را شامل میشود .اشعار گورانی 10 هجایی میباشد و در تمام مناطق کردستان این آواز به اجرا در میآید .در زبان عامه به تمام شیوه ها و آوازهاي موسیقی کردي گورانی نیز گفته میشود .
"سیاه چمانه " یکی دیگر از مهمترین آوازهاي کردي میباشد، این آواز به شکل هجایی و در قالب 10 هجایی و دو مصراعی به سبک و سیاق ایرانیان کهن سروده میشود و به علت همزیستی با مسایل عرفانی رنگو بوي جدیدي هم به خود گرفته است و در پارهاي مواقع به مقام شیخانه یا صوفیانه هم میگویند .
"شمس قیس رازي " در کتاب "المعجم فی معاییر اشعار عجم" به سیاه چمانه اشاره میکند و میگوید که این آواز مختص منطقه هورامان کردستان میباشد که داراي 15 مقام نغمگی میباشد .در مورد وجه تسمیه سیاه چمانه نظرهاي گوناگونی وجود دارد اما براساس یک نظریه معروف واژه سیاه به معناي رنگ سیاه و چمان که همان جمان بوده از کلمه کردي جامه گرفته شده است و به نام جامه سیاه در آمده است و منظور کسی بوده که در موقع خواندن این آواز جامه مشکی می پوشیده است .
این موسیقی بیشتر در مناطق اورامان، پاوه، نودشه، نوسود، مریوان و غرب سنندج نواخته میشود .
"هوره " از دیگر شیوه هاي موسیقی کردي میباشد، این آواز یک مقام بسیار زیباست که سوگ، ماتم، غریبی و عزاداري را به شیوه هاي ملیح و متین به گوش شنونده میرساند اعتقاد موسیقی دانان این است که هوره همان ستایش اهورامزدا بوده است و کردها که پیروان آیین زرتشت بوده اند، با اهورا مزدا شروع به خواندن میکنند .
موسیقی و رقص کردي
بررسی موسیقی کردي
بيا آرام جانم ..دلــت بـر... مـا نمـیسـوزد ، سبب چیست..؟
پنجره و چشماي خسته از اين همه تكرار رو ببند و آروم بخواب كه شهرمون در امن و امانه
646041 بازدید
28 بازدید امروز
48 بازدید دیروز
478 بازدید یک هفته گذشته
Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)
Copyright ©2003-2023 Gegli Social Network (Gohardasht) - All Rights Reserved
Developed by Dr. Mohammad Hajarian